top of page

1. פרוטוקול מעקב 

את נושא הכתבה שלי - מכוניות אספנות בחרתי מתוך אהבה שיש לי אל הנושא והרצון להראות משהו שהוא קצת שונה ומעניין, נושא הכתבה הוא תחביב שאני מאוד אוהב ומצאתי לנכון לשלב אותו בעבודה שלי. בחרתי עם כל האהבה שיש לי למכוניות דווקא להתמקד יותר בדבר שהכי קשה לשמוע לאספן וחובב מכוניות וזה נושא זיהום האוויר. 

מהתחלה ידעתי שאת הכתבה אני לא הולך לעשות בישיבה ובמקום שקט אלה דווקא במקום שהוא טיפה רועש וצבעוני כמו מפגש מכוניות, עם כל ההמולה והרעשים של המנועים שפשוט כיף לשמוע. מבחינת מרואיינים לא ידעתי את מי אני כל כך הולך לצלם ולראיין רק דיברתי עם מנהל הקבוצה "קבריולט ישראל" שמונה בערך 10 אלף חברים בפייסבוק וביקשתי פשוט אישור לצלם. באותו יום של המפגש  הוא הפנה אותי אל המרואיינים שיש להם מכוניות מעניינות ונדירות ואף יש להם גם את האומץ לעמוד ולענות על השאלות שלי. רובם של אספני המכוניות הם אנשים מאוד מופנמים וכמהים מאוד לפרטיות שלהם מסיבות רבות כמו חשש לגניבת פרטים של המכוניות שלהם או שימוש לרע במספר הרכב שלהם.  ישנם אנשים רבים שהם די מוכרים ולכן חששו להצטלם ונמנעו כבר מהתחלה שאלנו אותם והסבירו לנו. 

 

ביום של הצילומים פשוט התארגנו על ציוד די בסיס כמו מצלמה ומיקרופון ונסענו לכיוון איירפורט סיטי שלא היה לנו מושג איפה זה אך זה לא עצר אותנו עד שמצאנו את המקום. מיד שהגענו מנהל הקבוצה ניגש אלינו שאל לשלומנו והתחיל להסביר טיפה על המפגש ואיך כדאי לפנות לאנשים ונתן לנו את הרשות להשתמש בשמו וכך אנשים הסכימו להצטלם במהרה. רובם של המרואיינים ששמו את שמו של שי הסכימו ושיתפו פעולה אך ישנם כאלה שלקח להם זמן להיכנס לעניינים ועם זאת בסוף שיתפו פעולה וענו על כל השאלות. המסר שלי זה הבעת ביקורת על בעלי המכוניות לגבי זיהום האוויר ובנוסף גם להבין מה עתידם של מכוניות האספנות ולאן מועדות פניהם של מכוניות מסוגל זה, לאור העתיד החשמלי הצופן לנו.

2. תיאור כללי של מפגשי העבודה 

עיקר הצילומים מבחינת השוטינג היה עם המרואיינים M.S ובמכוניות צילמתי במגוון רחב מאוד של שוטים כמו:  C.U \ L.E \ L.S בחרתי סוגים אלה של שוטים מכיוון שלדעתי הם הכי מתאימים להציג את את המכוניות בצורה טובה ומגוונת לצופים של הכתבה. בחינת אילוצים הדבר היחידה היה פשוט לעקוב אחרי מזג האוויר בכל יום ולדעת אם המפגש יתקיים ולדעת להיות מוכן מכוון שאם יש קמצוץ של חשש לגשם רוב בעלי המכוניות מסתגרים בבתים ולא יוצאים איתם כדי למנוע בלאי של הרכבים המיוחדים האלה. ולכן התכנון היה מאוד קשה ובתור אחראי על הכתבה הייתי צריך להיות בקשר מתמיד עם הצלם שלי ולעדכן אותו על כל שינוי ברגע שנודע לי. הלוקיישן הנבחר לצילום היה מפגש מכוניות איירפורט סיטי, המיקום היה בדיוק מה שרציתי מקום די מואר ונעים לצילום רחוק מכבישים רועשים והפרעות מהסביבה. יום הצילומים הראשון שלי היה בתאריך 15 בנובמבר 2019 ויום הצילום השני שלי היה בתאריך 31 בינואר 2020 לצורך השלמת ויז'ואל. 

3. תיאור המרואיינים

הדמיות אותם ראיינית הם טיפוסים מאוד שונים וצבעונים אחד מהם היה עידו ביקרפיד  שעובד בחברת פולקסווגן ואוסף מכוניות אספנות מסוג פולקסווגן חיפושית וגולף בנוסף יש לו גם שברולט קורבט. 
המרואיין השני שלי היה רוני בעל פונטיאק טרנספורט
M שנת 79, שהיה בעלים של מגוון רכבי אספנות בעבר. רוני מרואיין שנרתע מהמצלמה אך השתכנע לבסוף. מרואיין השלישי שלי היה דוד חסון שהוא בעלים של רכב מסוג פורשה 944 שנת 84. הוא מחלוצי יבואני רכבים מסוג פורשה ובעקבותיו הרבה אנשים העזו ליבוא מכונית יוקרה והוא אדם יוצא מן הכלל. ואחרון הוא בן בעלים של מכונית שאישית הכי אהבתי רכב מסוג פורד מוסטנג שנת 69. בן הוא בעל משפחה עם עבר מוטורי ובשנים האחרונות הם משפצים מכוניות אפסנות ולאחר התלבטות רבה לפני שלוש שנים קנה מכונית אספנות והתחיל לשפץ אותה לעצמו. 

4. תסריט ונספחי יום צילום

א) שאלות למרואיין: 

  • מה השם? 

  • איזה סוג של מכונית יש לך? 

  • ממתי יש לך את המכונית?

  • מתי התחלת להתעניין במכונית אספנות?

  • כמה שווה המכונית? 

  • מה כל כך מיוחד במכונית כזאת שעולה יותר ממכונית חדשה מאובזרת טכנולוגית יותר טוב?

  •  יש ביקורת בחברה שימוש ברכבי אספנות יוצרות זיהום אוויר גדול פגיעה באוזון מה אתה חושב על זה?

  • האם האהבה למכוניות שווה את הנזק הסביבתי שהם מייצרות?

  • אתם נפגשים מידי תקופה, מה כוללים המפגשים?

  • האם יש קנאה בין בעלי המכוניות?

  • מלבד לקנות רכב ששווה הרבה כסף במה התחושה לנהוג בו שונה ? 

  • מה נדרש כדי לתחזק רכב אספנות, עלויות גבוהות ומה כולל?

  • האישה, המשפחה, איך הם מגיבים על ההשקעה הגדולה שלך ברכב אספנות?

  • היום בדיעבד הייתה עושה בכסף משהו אחר במקום לקנות רכב אספנות?

    *מארגן האירוע*

  • מתי התחילו כל המפגשים?

  • למה יצרת את הקבוצה? 

  • מה נותנים המפגשים?

  • למה בחרת להסתובב עם רכב שאינו אספנות?

  • מה אתה חושב על הביקורת החברתית על כך שרכבים ורכבי אספנות בפרט יוצריים זיהום אוויר ופגיע באוזון? 

5. רפלקציה 

הקושי המרכזי של הכתבה היה למצוא מרואיינים ואי הידיעה למי לפנות ואיך אני מתחיל בכלל למצוא בעלי מכוניות אספנות. לאחר מחשבה רבה פשוט התחלתי לחפש מידע באינטרנט כמה שעות נוספות ראיתי כתבות למיניהם והתחלתי לחשוב איך אפשר להגיע בעצם לאנשים. לאחר חיפושים רבים מצאתי קבוצות פייסבוק והתחלתי לשלוח הודעות עד שאחד ענה לי והתחלתי להציק לו ולהיות נודניק טיפה יותר מידי עד שהוא הסכים שאבוא לצלם ומשם הכל היה כבר קל ממש נהנתי לצלם ולצאת ואני בטוח שאחזור למפגש הזה סתם בשביל לראות ולהכיר את האנשים שמשנים את פני המוטוריקה בארץ.


רפלקציה לתפקיד פוסט פרודקשן:

לאור המצב כיום (בעקבות הקורונה) יצא לי לראות כתבות של חלק מחברי הקבוצה ולכן אתן משוב רק על הכתבות שראיתי עד כה. במהלך הכתבה של דניאל יצאתי לצלם איתו. 
עריכת הכתבה הייתה די פשוטה, הקושי היחיד שנתקלנו בו היה חוסר מרואיין שלא הגיע ביום צילומים ולכן נאלצנו לצאת לצלם שנית. 
הכתבה לקראת סיום, נשאר לעשות וויזואל בכמה חלקים ואישור סופי.
הכתבה של שרי נמצאת באמצע עריכה לאחר שרוב התוכן הוכנס.
במהלך העריכה לא נתקענו בקשיים כמעט חוץ מהקושי למצוא מרואיינים מהסיבה שחששו לפרטיותם ונאלצנו  להתקדם עם הבודדים שהסכימו.
למרות שהיה ניכר בעריכה המחסור בחומר הגלם הצלחנו להסתדר ולהגיע לתוצאה.
סהר: העריכה אינה הסתיימה ,לא ראיתי את הכתבה הסופית אך ידוע לי על הקשיים בעבודה ובניהם בעיות פוקוס ובעיות סאונד.
עידו: לא ראיתי את הכתבה אך על פי חומר הגלם ידוע לי על בעיות תאורה, פוקוס ורעשי רקע. 
מעיין: הכתבה כרגע באמצע עריכה, בכתבה היו בעיות פוקוס וזוויות צילום ולכן העורך נאלץ לשחק עם הזוויות והוויוז'ואל לצורך המשך הכתבה ולמיצוי חומר הגלם שצולם.

bottom of page