


הלהקות שממלאות אולמות
גם אחרי 50 שנה
הסגנון שלהם שייך למאה הקודמת, הם כבר לא נמצאים בכותרות הגדולות והם כבר לא רלוונטיים לרוב הדור החדש.
אך יכול להיות שרובכם תופתעו לשמוע שלהקות כמו Supertramp, להקה שהתחילה את דרכה לפני 50 שנה, ואפילו הספיקה להתפרק כמה פעמים, עדיין מצליחה למלא אולמות עד אפס מקום עם ביקוש רב לעוד. הרבה להקות ותיקות ואומנים שהם כבר לא נחשבים כוכבים מהשורה הראשונה, באים להופיע גם בארצנו הקטנה
מאת: עידו רוזנברג
"סופרטראמפ" היא להקת רוק-פופ ורוק מתקדם שהוקמה בבריטניה ב-1969. הלהקה הוציאה אלבומים שכמעט כולם הפכו לרבי מכר ולהיטים שמושמעים לעתים קרובות בתחנות רדיו שונות עד היום. אולי תופתעו לדעת גם שלא מזמן, בסוף 2019, הלהקה הופיעה אצלנו בישראל, ומהר מאוד אזלו כל הכרטיסים, שהגיעו למחיר של עד 615 שקלים.
כן, שמעתם נכון, להקות קלאסיות, ידועות וישנות כמו "איירון מיידן", "מטאליקה" ו"גאנז נ' רוזס", עדיין מופיעות ברחבי העולם, מכריזות על סולד אאוט באופן קבוע וחלקן מרוויחות אפילו יותר (מהופעות חיות) מהאומנים המיינסטרים, כמו פוסט מלון, בילי אייליש והצ'יין סמוקרס, שיותר מ-40,000,000 אנשים מאזינים להם באופן חודשי, רק דרך אפליקציית המוזיקה "ספוטיפיי". אולי זה הרצון להתפרק על העבר, אך בטח לא תופתעו לשמוע שהרצון הזה מצליח גם להיות משתלם כלכלית למפיקים ולאומנים עצמם.
זה כבר מובן לכולנו שככל שחולפות השנים, כך גם השירים שנהגנו לשמוע הולכים ומשתבחים, וכתוצאה מכך מקבלים אזור חם ואוהב אצלנו בלב.
מה הסיבה שגם אחרי 50 שנה, אנשים יסכימו לשלם יותר מ-600 שקלים כדי לראות את אומן שפעם העריצו, עמוד בצפיפות בפארק, כשבכלל אפשר לשמוע אותם בבית, רגל על רגל? האם זו הנוסטלגיה, הרצון להרגיש שוב צעירים?
שהזמן עצר מלכת?
הלכנו לצפות בהופעה של הלהקה "Supertramp" שהגיעה להופיע בתל אביב, כדי לבדוק איך החיבור העמוק של המעריצים לאומן מצליח עדיין לעבוד, ולהפתעתנו גם ראינו צעירים שלא הכירו את הלהקה כשהייתה מאוד פופולרית שגם באו לצפות בה. קהל רחב ומגוון היה בהופעה ופערי הדורות לרגע הצטמצמו. כולם עמדו שרו את השירים, רקדו ונהנו.
מה סוד קסמם של אומנים ותיקים שעדיין מצליחים לרגש ולמלא אולמות ואצטדיונים . על השאלה הזו תפסנו את מריו ארלובסקי, המפיק שאחראי להבאת אומנים רבים בעולם, להופיע בארצנו הקטנה ישראל. בין המפורסמים שהביא להופיע כאן היו: ג'סטין ביבר, ג'ניפר לופז , Supertramp ועוד.
אל תטעו, הוא לא מסתמך רק על אומנים מהמיינסטרים, ארלובסקי גם מביא להקות ותיקות ואומנים שכבר לא נחשבים לכוכבים מהשורה הראשונה. נבדקים שיקולים כלכליים ולא לוקחים סיכון מיותר מדי כשמדובר באומנים שכוכבם כבר לא מנצנץ כבעבר.