



.png)
1. פרוטוקול מעקב
א) המורה שלי, אביבית, הפנתה אותי אל כל נושא להקות הרטרו. ולאחר שחקרתי את אותו נושא לעומק, בחרתי שכתבה שלי תעסוק בכל מה שסובב אחרי להקות ואומנים מפורסמים וישנים, שעדיין נחשבים לאהובים ופופולריים בעולם.
ב) הכתבה שלי מתמקדת בתשובות לביקוש רב לאומנים ישנים, אם זה משתלם כלכלית ואיך החיבור העמוק של המעריצים לאומן מצליח לקרות.
ג) הגעתי למרואיין שלי, המפיק מריו ארלובסקי, דרך אשתו, מורתי אביבית. ושאר המרואיינים שלי הם מעריצים של להקת הרטרו סופרטרמפ, שהגיעו לתל אביב כדי לצפות בהופעה חיה שלהם.
ד) נעשה תחקיר על המפיק, דרך האתר שלו, וכתבות בנושא אומנים שהוא הביא לארץ, שמה קיבלתי מידע כללי עליו.
ה) המרואיין מריו, שיתף פעולה בכתבה באופן מלא, והוסיף לי מידע שימושי שעזר לי להעביר את המסר בכתבה באופן יותר טוב. רוב המעריצים שניסיתי לראיין, לא שיתפו פעולה. אך עדיין הצלחתי לראיין ארבעה מעריצים ששפכו אור על החיבור של המעריצים לאומן.
ו) קבעתי עם מריו, ראיון במשרד שלו בתל אביב, הכנתי עם עזרתה של המורה זיוה שאלות למרואיין ותכננתי את המיקום של המרואיין בפריים.
ז) המסר המרכזי של הכתבה היא מודעות לאהבה וביקוש רב לאומנים ישנים, למרות שמבחינת המיינטסרים "תם זמנם". קיימות, וחזרה לעבר.
2. תיאור כללי של מפגשי העבודה
א) כל הכתבה צולמה במדיום שוט.
ב) רוב המעריצים סרבו להתראיין, אך עניין זה פותר בהמשך.
ג) תכננתי עם המרואיין (מריו) ראיון לשעה מאוחרת (21:30) מכיוון שהוא עובד בעבודה עד מאוחר. נסעתי לשם עם חבר קבוצה (סהר) ברכבת וראיינו אותו עד השעה 22:30, תכננו את הזווית צילום זמן קצר לפני תחילת הראיון.
3. תיאור המרואיינים
מריו ארלובסקי, מפיק מתל אביב. תפקידו בכתבה זה להסביר על הביקוש רב גם לאומנים הישנים, וההשתלמות הכלכלית מנקודת המבט שלו. מרואיינים נוספים הם המעריצים של להקת הרטרו סופרטרמפ. תפקידם בכתבה זה להסביר על החיבור בן המעריץ לאומן, ואיך זה בא לידי ביטוי.
4. תסריט ונספחי יום צילום
א) שאלות למרואיין:
-
איך אתה יכול להסביר שהרבה להקות ותיקות אומנים שהם כבר לא נחשבים כוכבים מהשורה הראשונה באים להופיע בארץ , למה דווקא עכשיו?
-
זה משתלם כלכלית? זה סיכון לא? כי לא בטוח שיימלאו אולמות ויהיה את ההוצאות.
-
יש שיגידו שהכוכבים שאתה מביא רובם כבר לא נחשבים... וזה הכי קל להביא אותם.
-
ספר דוגמא למופע שחשבת שלא יצליח להלהיב ויהיה ביקוש ובסוף הפתיע שבאו ולהיפך חשבתם שיהיה הצלחה ובסוף לא קנו הרבה כרטיסים.
-
למה לדעתך יש ביקוש למה דווקא עכשיו ? איזה תגובות אתה מקבל מהקהל מה זה עשה זה הרצון להתרפק על העבר?
-
זה התעסקות לא פשוטה אתה גם מתמקד בלהביא להקות ותיקות. האם בסופו של דבר זה משתלם מבחינה כספית?
-
האם זה מרגש לראות שלהקות ותיקות מצליחות להחזיק מעמד ולהביא קהל רחב למרות שמבחינת המיינסטרים "תם זמנם"?
ב) צילמתי את ההופעה של הלהקה סופרטרמפ, את ההיכל בו התבצעה ההופעה ואת המעריצים שבאו לראות את ההופעה. בנוסף לכך צילמתי את משרדו של מריו (המרואיין) וחוברת המראה את הסטטיסטיקות הכלכליות העכשיויות של כל האומנים ולהקות שמופיעים ברחבי העולם.
ג)
-
ה' באייר 14, תל אביב יפו, משרדו של המרואיין מריו.
-
יגאל אלון 51, תל אביב יפו, היכל מנורה מבטחים, המקום בו הופיעה הלהקה סופרטמפ.
5. רפלקציה
הקושי המרכזי של הכתבה היה אי הידיעה למי לפנות ואיך אני מתחיל בכלל את העבודה. תחילה עזרה לי מורתי אביבית, ששפכה לי אור על אותו נושא אומניי הרטרו ועל המפיק . רוב הדור של היום, שקובע מה הוא המיינסטרים, אינו מודע להשפעה הרבה של האומנים הישנים, שזאת בנוסף עוד סיבה ללמה בחרתי להתמקד באותו נושא. פתרתי בעיה זאת כשהתחלתי לחקור ולהשתמש במספר מקורות נרחב שסיפקו לי את המידע הכללי שהייתי צריך לדעת אותו הנושא לפני שיצאתי לימי הצילומים, על אותן להקות ואומנים ישנים. הסתכלתי על כתבות על אומנים מיינסטרים וישנים שבאו להופיע בארץ, כמה הגיעו, כמה עולה כרטיס וכמה באז זה יצר בארץ.
כשהייתי בדרך לצלם את ההופעה של הלהקה סופרטמרפ, ולראיין את המעריצים שהגיעו לאותו מופע. הבנתי שאת הכתבה אני לא אוכל לעשות במקום שקט, אלה דווקא במקום שהוא מאוד רועש ומגוון עם אלפי מעריצים ומוזיקה חזקה. אך לפני שהתחילה ההופעה, הצלחתי למצוא מקום שקט שבו ראיינו ארבעה מעריצים, מתוך עשרות שאינם הסכימו להתראיין.
קושי אחרון שהיה לי, הוא שעבדתי על הכתבה שלי בבית הספר, בחדר התקשורת. בחדר ישנם מחשבים, שבהם עבדתי על הכתבה, וערכתי דרך התוכנה Adobe Premiere Pro, את כל הכתבות המצולמות של כל חברי לקבוצה, כולל של עצמי. ולאחר שבוצע הסגר ברחבי המדינה בגלל וירוס הקורונה, לא אופשר לי להגיע לבית הספר ולהמשיך את תהליכי העריכה של כל הכתבות המצולמות. פתרתי בעיה זאת כשהמשכתי לעבוד על הכתבה ועל תיק ההפקה דרך המחשב שבביתי.